Werk aan sterker schoolleiderschap

Krachtig leidinggeven is essentieel voor het verbeteren van de basis kwaliteit van onderwijs en effectieve schoolleiders blinken daarbij uit in hun rol als Manager, Gids en Coach. Kortweg MaGiCo! Maar hoe vul je deze rollen op een slimme manier in? Wij helpen graag met gerichte coaching. 

MaGiCo-coaching
De filosofie van MaGiCo-coaching is: als leidinggevende in het onderwijs word je echt goed als je excelleert in elk van je drie rollen. En dat zijn de rollen: manager, gids en coach. Wij bepalen in overleg met u, welke technieken u kunnen helpen om een betere manager, gids en coach te worden. U bepaalt zelf in welke technieken u getraind wilt worden. Heel concreet en praktisch. 

Stap 1 maak kennis met uw coach
Het is logisch en verstandig om bij het kiezen van een coach te kijken of er een klik is. Bel of mail naar Cadenza Onderwijsconsult en vraag naar de mogelijkheden voor een kennismakingsgesprek. 

Stap 2 zet samen het traject uit
Bij de intake bespreekt u uw wensen. Samen met de coach zoekt u enkele aansprekende technieken die goed aansluiten bij uw verbeterpunten. U kunt zelf ook voorkeurstechnieken aandragen. U spreekt door, hoe u hiermee aan de slag kunt gaan. Het gaat hier om 100% maatwerk. Overigens kunt u kiezen voor individueel werken maar ook voor werken in groepsverband.

Stap 3 breng technieken in praktijk
U gaat zelf de technieken van uw keuze toepassen. U wordt hierbij begeleid. Kort maar krachtig. Beloofd resultaat: u raakt als leidinggevende scherper gefocust op de zaken waar het echt om gaat. U kunt zelf ontspannener en efficiënter werken en de resultaten van uw team zullen verbeteren.

Aanvullende informatie
Wij bieden u aanvullende informatie. Bezoek de website www.magico.nu om de films en tips te bekijken. Laat u inspireren!

Resultaat
Werken met onze MaGiCo-technieken “zorgt ervoor dat je proactiever, veelzijdiger en met meer knowhow toekomstige uitdagingen efficiënt weet aan te gaan”. 

Overig
Het leren toepassen van de MaGiCo-technieken ondersteunt het werken aan planmatige schoolverbetering met onze schoolplanmanager.

Meer informatie?
Wilt u informatie over de MaGiCo-coachingsmethode, het trainen van schoolleiders of een workshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ervaringen

K.G. Aalbers, directeur PCB Prinsehaghe

De adviseur van Cadenza kan op een geweldige manier zorgen dat zijn boodschap goed overkomt op team en schoolleiding. Lees meer...

Download hier de
flyer over leiderschaps-
ontwikkeling