Gratis managementtips ontvangen? 
Registreer u hier gratis. Al 280 directeuren gingen u voor!

Inspirerende filmpjes, tips en columns voor schoolleiders. Bezoek onze MaGiCo-website

Theo Wildeboer schreef voor schoolleiders het boek Slim! 50 managementtechnieken om uw school te leiden. Lees hier de recensie in Kader Primair 

U kunt het boek Slim! 50 managementtechnieken om uw school te leiden ook rechtstreeks bestellen via ons kantoor. Tel. 0592-383 383

Werk aan sterker schoolleiderschap

Krachtig leidinggeven is essentieel voor het verbeteren van de basis kwaliteit van onderwijs en effectieve schoolleiders blinken daarbij uit in hun rol als Manager, Gids en Coach. Kortweg MaGiCo! Maar hoe vul je deze rollen op een slimme manier in? Wij helpen graag met gerichte coaching. 

MaGiCo-coaching
De filosofie van MaGiCo-coaching is: als leidinggevende in het onderwijs word je echt goed als je excelleert in elk van je drie rollen. En dat zijn de rollen: manager, gids en coach. Wij bepalen in overleg met u, welke technieken u kunnen helpen om een betere manager, gids en coach te worden. U bepaalt zelf in welke technieken u getraind wilt worden. Heel concreet en praktisch. 

Elke schoolleider krijgt behalve een werkboek ook de hardcover uitvoering van het boek SLIM! 50 managementtechnieken om uw school te leiden van auteur Theo Wildeboer. Op basis van zijn gedachtegoed is de MaGiCo coachingsmethode ontwikkeld.

Stap 1 maak kennis met uw coach
Het is logisch en verstandig om bij het kiezen van een coach te kijken of er een klik is. Bel of mail naar Cadenza Onderwijsconsult en vraag naar de mogelijkheden voor een kennismakingsgesprek. 

Stap 2 zet samen het traject uit
Bij de intake bespreekt u uw wensen. Samen met de coach zoekt u enkele aansprekende technieken uit het boek SLIM! die goed aansluiten bij uw verbeterpunten. U kunt zelf ook voorkeurstechnieken aandragen. U spreekt door, hoe u hiermee aan de slag kunt gaan. Het gaat hier om 100% maatwerk. Overigens kunt u kiezen voor individueel werken maar ook voor werken in groepsverband.

Stap 3 breng technieken in praktijk
U gaat zelf de technieken van uw keuze toepassen. U wordt hierbij begeleid. Kort maar krachtig. Beloofd resultaat: u raakt als leidinggevende scherper gefocust op de zaken waar het echt om gaat. U kunt zelf ontspannener en efficiënter werken en de resultaten van uw team zullen verbeteren.

Aanvullende informatie
Wij bieden u aanvullende informatie. Bezoek de website www.magico.nu om de films en tips te bekijken. Laat u inspireren!

Resultaat
Werken met onze MaGiCo-technieken “zorgt ervoor dat je proactiever, veelzijdiger en met meer knowhow toekomstige uitdagingen efficiënt weet aan te gaan”. 

Puntsgewijs:

  • De te coachen schooldirecteur ontvangt gratis het boek ‘Slim!’ t.w.v. € 34,95
  • De MaGiCo coaching vindt plaats op de eigen school. Oefenen en reflecteren staan centraal
  • Er is een ondersteunende website bij het boek ‘Slim!’ met achtergrondinformatie

Overig
Het leren toepassen van de MaGiCo-technieken ondersteunt het werken aan planmatige schoolverbetering met onze schoolplanmanager.

Meer informatie?
Wilt u informatie over de MaGiCo-coachingsmethode, het trainen van schoolleiders of een workshop bij het boek Slim? Bezoek dan onze MaGiCo-website of neem vrijblijvend contact op met Theo Wildeboer.

Ervaringen

Jaap Scheper
Directeur De Dissel

Gewoon puur en alleen een externe audit laten doen door Jaap de Jonge? Dat kan zeer functioneel zijn. Lees meer...

Download hier de
flyer over leiderschaps-
ontwikkeling